Εκκλησία Αγίου Βασιλείου-Βασσαρά

October 17, 2015  |  Events

Όπως είναι γνωστό, το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου (Αϊ Βασίλη) από όπου και η ονομασία της γύρω περιοχής, υρίσκεται κοντά στο κεντρικό δρόμο Βασσαρά-Σπάρτη και λίγo προτού φτάσουμε στον κάμπο του χωριού. Εγκατελειμένο και μισογρεμισμένο για πολλά χρόνια ανακαινίστηκε το 1977, με δωρεά του αειμνήστου Ιωάννη Θεοδωρακοπούλου. Η πρώτη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την 1ην Ιανουαρίου του 1978.

Με την πάροδο του χρόνου όμως χρειάζεται κάποια συντήρηση. Και την συντήρηση αυτή την έχει αναλάβει οικειοθελώς ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Βαμβαλής, όπως επίσης έχει και την επιμέλεια της Ελευθέρας Σχολής Φιλοσοφίας « ο Πλήθων» την οποία  είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Ι.Ν.Θεοδωρακόπουλος.

Στο εκκλησάκι αυτό κάθε καλοκαίρι, γίνεται Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιον, τον Ηγούμενον της Ι.Μ.Αναργύρων π. Πορφύριον, αρκετών κληρικών, πολλών τοπικών παραγόντων και πλήθος κόσμου.  Ιδιαιτέρως φέτος ο αριθμός αυτός έφτασε στα 300 άτομα.

Επιπλέον με ενέργειες και πάλι του Γιώργου Βαμβαλή, τοποθετήθηκε δεξαμενή νερού δίπλα στον ναό, χωρητικότητας δώδεκα τόνων.

Επίσης από τον Μάιο μήνα, επιλέχθηκε ο προαύλιο χώρος του ναού για σταθμό Πυροσβεστικής για τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος τοποθετήθηκε απέναντι από τον Ναό στο δρόμο προς το χωριό, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεξαμενή 40 τόνων, για πρόσβαση ελικοπτέρων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα έργα συντηρήσεως συνεχίζονται, αλλά τα έξοδα είναι αρκετά.

Απευθύνουμε έκκληση στους απανταχού πατριώτες και φίλους του Βασσαρά όπως βοηθήσουν οικονομικά, όσο μπορεί ο καθένας, για την μεγάλη αυτή προσπάθεια που γίνεται για το καλό του χωριού μας.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να στείλει στη διεύθυνση:

Γεώργιος Βαμβαλής

Βασσαράς-GR

230-64
Σπάρτη- Greece.

Ή στο τηλέφωνο. 69 37 400 981

 


Comments are closed.